Preskočite na glavni sadržaj
EFZagreb2024
Održani Međunarodni savjetodavni dani s predstavnicima mirovinskog osiguranja Republike Austrije

Vijesti

Održani Međunarodni savjetodavni dani s predstavnicima mirovinskog osiguranja Republike Austrije

Održani Međunarodni savjetodavni dani s predstavnicima mirovinskog osiguranja Republike Austrije

04.10.2022.

Međunarodni savjetodavni dani s predstavnicima mirovinskog osiguranja R Austrije održani su u rujnu u Austriji i Hrvatskoj i to 20. rujna u Beču, 21. rujna u Grazu, 28. rujna u Zagrebu i 29. rujna u Varaždinu. Međunarodne savjetodavne dane tradicionalno organizira HZMO u suradnji s nadležnim ustanovama za provedbu međunarodnih ugovora o socijalnom osiguranju i uredbi EU za koordinaciju sustava socijalne sigurnosti na području mirovina u drugim državama čime se omogućava našim korisnicima i osiguranicima, koji imaju staž ostvaren u inozemstvu, informiranje u neposrednoj komunikaciji sa stručnjacima iz inozemnih nositelja mirovinskog osiguranja.
 
Tako je na ovim savjetodavnim danima s predstavnicima mirovinskog osiguranja R Austrije zaprimljena 31 stranka i 21 upit o stanju postupka i to 21 stranka te 4 upita o stanju postupaka u Beču i Grazu, dok je u Zagrebu i Varaždinu 10 stranaka dobilo neposredne informacije o svojim predmetima vezanima uz ostvarivanje prava iz austrijskog mirovinskog sustava te je zaprimljeno 17 upita o stanju postupka.
 
Sljedeći međunarodni savjetodavni dani održat će se u PS u Splitu, Obala kneza Branimira 15,  od 18. do 20. listopada s predstavnicima njemačkog mirovinskog osiguranja koji će našim strankama biti dostupni za sva pitanja vezana uz ostvarivanje svih prava iz njemačkog sustava mirovinskog osiguranja te informacije o trajanju postupka ostvarivanja prava, kao i o načinu i postupku isplate njemačke mirovine.
 
Podijelite povratne informacije
Uspješno ste ispunili anketu. Hvala Vam!
Molimo Vas ispunite sva polja.
Jeste li pronašli informacije koje ste tražili?
Kako biste ocijenili web stranicu?
1
2
3
4
5
Vaš komentar
Podijelite sa nama svoje mišljenje o ovoj stranici i pomozite nam da je poboljšamo. Ne ostavljajte osobne podatke.
Spremi