Savjetodavni dani s predstavnicima austrijskog mirovinskog osiguranja u Varaždinu i Čakovcu

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje i austrijski Pensionsversicherungsanstalt organiziraju 10. i 11. travnja 2019. u Varaždinu i Čakovcu Međunarodno mirovinsko savjetovanje s osiguranicima i korisnicima.
Tijekom navedenih dana predstavnici Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i austrijskog Pensionsversicherungsanstalta pružit će sve potrebne informacije zainteresiranim strankama koje su radile u Austriji i u Hrvatskoj vezano uz:
- tijek i trajanje postupka u povodu podnesenih zahtjeva za ostvarivanje prava na mirovinu i druga mirovinska davanja iz austrijskog i hrvatskog mirovinskog osiguranja
- postupak utvrđivanja razdoblja osiguranja navršenih u Republici Austriji i Republici Hrvatskoj
- uvjete za ostvarivanje prava na invalidsku, starosnu i obiteljsku mirovinu iz austrijskog i hrvatskog osiguranja
- uvjete za priznanje prava na ostala austrijska mirovinska davanja-zaštitni dodatak, novčani doplatak za njegu i dodatak za dijete
- postupak isplate mirovine i mirovinskih davanja u drugu državu, na bankovni račun.
 
U Varaždinu savjetovanje će se održati  10. travnja 2019. od 9:00 do 13:00 sati u Područnoj službi Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Kolodvorska 20c . Molimo da dolazak najavite elektroničkom poštom na adresu: karmen.masic@mirovinsko.hr ili  telefonom na broj (+ 385) 042/ 398-050 radi rasporeda i određivanja točnog termina Vašeg dolaska.
 
U Čakovcu  savjetovanje će se održati  11. travnja 2019. od 9:00 do 13:00 sati u Vijećnici Grada Čakovca, Kralja Tomislava 15. Molimo da dolazak najavite elektroničkom poštom na adresu tamara.taradi@mirovinsko.hr ili  telefonom na broj (+ 385) 040/311-755, kućni 106 radi rasporeda i  određivanja točnog termina Vašeg dolaska.
 
Na razgovore treba donijeti dokaze o radu, odnosno o osiguranju, kao i identifikacijski dokument - osobnu iskaznicu ili putovnicu.