Obavijest o održanim savjetodavnim danima predstavnika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i predstavnika Deutsche Rentenversicherung Bund, Deutsche Rentenversicherung Nord i Deutsche Rentenversicherung Bayern Süd s osiguranicima

U organizaciji nadležne njemačke ustanove za mirovinsko osiguranje Deutsche Rentenversicherung Nord 4. i 5. lipnja 2019. u Hamburgu održani su savjetodavni dani predstavnika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i predstavnika nadležnih njemačkih ustanova za mirovinsko osiguranje Deutsche Rentenversicherung Bund, Deutsche Rentenversicherung Nord i Deutsche Rentenversicherung Bayern Süd s osiguranicima koji su navršili razdoblja osiguranja u Republici Hrvatskoj i SR Njemačkoj.
Radi informiranja stranaka, odnosno osiguranika koji su navršili razdoblja osiguranja u R Hrvatskoj i SR Njemačkoj, Međunarodni savjetodavni dani održavaju se redovito  dva puta godišnje. 
 
Tijekom savjetodavnih dana održanih u Hamburgu, zainteresiranim osiguranicima i korisnicima prava iz mirovinskog osiguranja pružena je neposredna pravna pomoć vezano uz ostvarivanje prava prema uredbama Europske unije o koordinaciji sustava socijalne sigurnosti i dane su detaljne informacije o uvjetima za ostvarivanje prava iz hrvatskog i njemačkog mirovinskog osiguranja. Savjetodavni dani bili su vrlo dobro posjećeni i protekli su radno i konstruktivno, u prijateljskom ozračju.
Radi daljnje suradnje, rezultat koje je zadovoljstvo zainteresiranih stranaka, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje iduće savjetodavne dane s predstavnicima njemačkih mirovinskih osiguranja organizirat će od 3. do 5. prosinca 2019. u Zagrebu.